Over Milou

Even schriftelijk voorstellen, mijn naam is Milou Briels, 25 jaar oud en woonachtig in Roggel. Fotograferen is altijd al een passie van mij geweest. Het begon met foto’s maken van vriendinnen en ook mijn paarden stonden regelmatig onbewust model. Na de middelbare school vond ik het een lastige keuze om voor interieur of fotografie te gaan. In fotografie zag ik geen toekomst, tegenwoordig heeft iedereen een goede camera. Ik koos voor interieur maar stiekem werd ik hier en daar al gevraagd om foto’s te maken en was ik steeds meer en meer met fotografie bezig.

Ik ben gestart mezelf te ontwikkelen. Kosteloos shoots aan te bieden en te leren van de problemen waar ik tegenaan liep. Filmpjes kijken op Youtube, alle knopjes op mijn camera uitproberen en google uitpluizen, zo bracht ik vele avonden door achter mijn computer met mijn notitieblokje naast me..

In 2014 heb ik mijn interieur opleiding versneld afgerond omdat ik toch graag verder wilde met fotograferen. In 2014 behaalde ik mijn diploma interieuradviseur en ben ik begonnen aan de basisopleiding van de Fotovakschool, welke ik succesvol heb afgerond. Echter heeft me dit ook doen besluiten niet verder te willen studeren als fotografe. Fotografie leer je niet uit de boeken maar leer je door te doen! Ik ben van mening dat fotografie gaat om de persoon die achter de camera staat in combinatie met de juiste aspecten van licht, compositie, beeldbewerking en veel creativiteit. Regelmatig volg ik workshops om me te blijven ontwikkelen op alle vakgebieden die bij het fotograferen en ondernemen komen kijken.

3 jaar lang heb ik het fotograferen kunnen combineren met mijn werk als interieur adviseur in een interieur speciaalzaak in Roermond. In juli 2017 besloot ik dan toch om helemaal voor het fotograferen te gaan en 100% voor mezelf te gaan werken. 

Mijn favoriet blijft fotograferen in mooie natuurgebieden in de omgeving. Alle plekjes zijn elk jaargetij weer anders en ik vind het prachtig! Enkel de newborn babytjes en cakesmash shoots fotografeer ik in mijn (vrachtwagen) studio voor de rest alles lekker buiten. 

We take photos as a return ticket to a moment otherwise gone